Seharum wangian syurga

Assalammualaikum, semua. Apa khabar? Muthiah... Alhamdulillah. Baik-baik sahaja. Moga baiklah segalanya sentiasa. Segala di sini adalah..

Baik hati...
Baik jasad...
Baik mulut...
Baik telinga...
Baik tangan dan kaki...

Sahabat-sahabat, bagaimana?

^____^

Lama sudah tidak promosi buku. Ayuh... jom dapatkan novel NUR ini di pasaran. Insya-ALLAH, ada mutiara yang boleh dikutip di dalamnya :)


Sinopsis

ALIFF FAHMI redha apabila pertunangannya terpaksa diputuskan kerana fitnah yang melanda. Dia tekad. Dia berhijrah untuk memulakan hidup baru. Namun, belum sempat dia mengecap kebahagiaan di tempat baru, sekali lagi dia diuji. Pertemuan dengan Anis membuatkan hidup Aliff Fahmi kacau-bilau. Gadis itu telah meluahkan rasa hati kepadanya. Kecewa kerana kasihnya ditolak lelaki itu, Anis nekad mahu membunuh diri. Aliff Fahmi cuba memujuk, tapi tidak diendahkan.

“Ya ALLAH, jika gadis ini nekad untuk mencabut nyawanya, tolonglah… jadikanlah sesuatu sebab yang boleh memberikan kesempatan untuk dia bertaubat kepada-MU!” Itulah doa Aliff Fahmi. Akhirnya dia bersetuju untuk mengahwini Anis.

Perkahwinan itu bukan sahaja menyelamatkan nyawa Anis, malah megubah diri Anis menjadi Muslimah sejati. Namun janji ALLAH tidak ada siapa yang dapat menghalangnya. Anis pergi menghadap ILAHI ketika kandungannya berusia dua bulan.

Aliff Fahmi berasa kecewa kerana kehilangan insan tersayang. Namun, dia pasrah pada qadak dan qadar ALLAH. Bagi menenangkan jiwa, dia memilih untuk memunaikan umrah. Di sana, dia sentiasa teringatkan Isma Humairah, bekas tunangnya. Bismillahirrahmanirrahim… Dua pasang nama pun diukir di Jabal Rahmah. Namun, ada jodohkah antara mereka berdua? Hanya ALLAH saja Yang Maha Mengetahui.

^___________________^ <- Senyum lagi.

Tahniah Muthiah ucapkan kepada Adik Isma Haneefa atau nama pena di facebook-nya Izzah Haneefa. Semoga sukses dalam lapangan ini dan selamat maju jaya dalam akademik juga :)

Ayuh, kawan-kawan. Dapatkan novel ini di pasaran segera <3
Labels: | edit post
0 Responses