Terucap Syahadah

Assalammualaikum. Apa khabar, semua? Muthiah sebenarnya dalam perjalanan balik ke kampung. Ibu Muthiah akan membuat pembedahan tonsil. Doakan semuanya selamat, ya. Insya-ALLAH Muthiah akan berada di kampung halaman selama seminggu.

Okey. Promosi Novel NUR minggu ini. Jeng jeng jeng...

Terucap SyahadahSinopsis

Takdir telah menemukan Ain dan Alvin. Jalinan persahabatan itu membawa Ain ke dunia kongsi gelap Alvin yang sentiasa mengancam keselamatannya. Namun, itu tidak membawanya jauh daripada Alvin. Apatah lagi, Alvin sentiasa ada di sisinya apabila dia memerlukan pertolongan. Akhirnya, persahabatan yang terbina bertukar kepada rasa cinta.

Ada sesuatu yang menghalang cinta mereka iaitu perbezaan agama. Walaupun Alvin bersetuju untuk memeluk agama Islam demi cintanya pada Ain, namun Ain masih tidak boleh menerima lelaki itu. Baginya, Alvin tidak seharusnya menerima Islam hanya kerana dirinya. Bagi Ain, jodoh itu ketentuan ALLAH. Dia yakin dan amat pasti, saat itu akan tiba jua.

Maaf. Tiada facebook atau blog penulis Muthiah temui. Cuma, kalau hendak kenal tuannya, bolehlah jengah ke sini ~ Lydia Nazura.

Selamat membaca dan semoga mendapat manfaat daripadanya ;)

Muthiah : Moga kita semua kan sentiasa berada di atas jalan-NYA.
Labels: | edit post
0 Responses