Apabila ALLAH mengehendaki

Assalammualaikum. Alhamdulillah... setelah bercuti agak lama dek berhari raya di kampung halaman, Muthiah kembali masuk pejabat. Yahu....

Mula-mula, kontang idea. Ditambah dengan perasaan yang sedikit ting tong hari ini. Tidak dapat fokus dalam kerja. Namun, dikuatkan juga semangat -> Muthiah... kamulah yang membuat pilihan! Oleh sebab Muthiah mahu berjaya dalam bidang ini, maka Muthiah tidak boleh berputus asa dalam berusaha. Yeah!

Ikut hati, banyak yang hendak dikongsi di sini. 
  • Pasal perbincangan sebelum balik raya.
  • pasal raya. 
  • pasal kejutan hari raya (kejutan yang tidak dikehendaki).
  • pasal buku baharu (ehem... ehem). 
  • pasal rasa hati. 
  • pasal keinginan jiwa. 
  • pasal koreksi diri dan banyak lagi... 
... yang Muthiah kira, boleh dimanfaatkan bersama bagi mereka yang mahu mengambil faedah daripadanya. 

Ehe. September bakal menjelma. Tidak sabar Muthiah menantinya. Kenapa? Jeng jeng jeng...

Cerpen Muthiah berjudul Apabila ALLAH mengehendaki bakal tersiar di dalam majalah ANIQAH. Alhamdulillah. Suka dan gembira. Membuatkan Muthiah yang selalu teralpa dan mengeluh ini kembali menghisab diri.

Kita sedih apabila doa belum dimakbul TUHAN tetapi kita lupa dengan banyak benda yang ALLAH telah beri kepada kita <- Nanti Muthiah tulis entri lain tentang ini, insya-ALLAH


Yuk, dapatkan ANIQAH, September 2012, Bil. 82 di pasaran.Cerpen mengisahkan seorang wanita, Salmah yang suka benar membandingkan anak orang lain dengan anak menantunya. Pada kaca mata Salmah... hanya anaknya yang pandai membuat pilihan (mencari bini). Hanya menantunya yang cantik. Memang keturunan Che Wan Ali tidak ada cacat celanya. Anak orang lain... ada sahaja yang tidak kena. Bicaranya menggores hati. Hatinya keras macam batu. 

Namun siapa lagi yang mampu menidakkan ketentuan ALLAH yang Maha Kuasa?

Okey. Selamat membaca. Bagi yang berpuasa hari ini, Selamat Berbuka Puasa Muthiah ucapkan. Doakan Muthiah etek :)
0 Responses